Bali 10 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE I ODMOR NA BALIJU 2022.

 

Termini putovanja: garantirani tjedni polasci kroz 2022. godinu.

  

BALI PUTOVANJE 10 DANA 2022.

Putovanje na Bali - otok jednostavnosti, sklada i ravnoteže 10 dana 2022.

Termni putovanja: 12.10.2022., 16.11.2022. 

Vrijednost više:
Smještaj u hotelima 4* u Ubudu i Nusa Dui, 3 izleta  i 1 sat joge u Ubudu uključeni u cijenu

Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

Program putovanja:

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 2 h prije. Slijedi polazak u 20:15 h prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen u 23:30 h.

2. DAN: ISTANBUL – BALI/UBUD
Slijedi nastavak leta u 02:10h prema Denpasaru. Slijetanje u Denpasar u 19:30h (lokalno vrijeme). Transfer do hotela 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN: BALI/UBUD
Rani doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (1h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Ostatak dana slobodan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje. 

4. DAN: BALI/UBUD/KINTAMANI/MOUNT BATUR/TAMPAKSIRING
Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga vidjet ćete umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: BALI/UBUD
Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge, kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje u hotelu.

6. DAN: BALI/UBUD/NUSA DUA
Doručak. Odjava iz hotela u Ubudu i odlazak do hotela 4* na plaži u Nusa Dui. Smještaj. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

7. DAN: BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/NUSA DUA
Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu Kerta Gosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN: BALI/BATUBULA/CELUK/NUSA DUA
Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN: BALI/NUSA DUA/DENPASAR– ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Kasno poslijepodne slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Istanbulu. Polazak za Istanbul predviđen je u 21:00 h.

10. DAN: ISTANBUL – ZAGREB
Slijetanje u 04:45 h. Slijedi let za Zagreb u 07:00h. Predviđen dolazak u Zagreb u 08:05h.

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 12.10.2022. FIRST MINUTE: 6.990 kn / Redovna cijena: 7.590 kn
 • 16.11.2022. FIRST MINUTE: 6.990 kn / Redovna cijena: 7.590 kn
 • Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines))
 • transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
 • smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* na plaži u Nusa Dui,
 • sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
 • uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe od 2.990 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)
 • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
 • pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 1.590 kn
 • putno osiguranje (preporučamo)

DOPLATE I POPUSTI:

 • Obavezna doplata: zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn. Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.
 • Doplata:
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn
 • doplata po želji za dodatne satove joge: 160 kn osoba/sat
 • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
 • pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 1.590 kn
 • putno osiguranje (preporučamo)

INFORMACIJE:
Informacije o letu:

12.10.-21.10.2022.
TK1056 12OCT  ZAGIST   2015 2330 
TK  66   13OCT  ISTDPS   0210 1930
TK  67   20OCT  DPSIST   2100 0445
TK1053 21OCT  ISTZAG   0700 0805

16.11.-25.11.
TK1056   16NOV  ZAGIST   1955 0015
TK  66     17NOV  ISTDPS   0145 1855 
TK  67     24NOV  DPSIST   2140 0555
TK1053   25NOV  ISTZAG   0810 0815 

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, imena hotela i sl.
 • Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

UPLATE I REZERVACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 


Što raditi i vidjeti na Baliju? 

 

1.    Hram Gunung Kawi

 • Gunung Kawi je kompleks dvorišta iz 11. stoljeća i svetišta isklesanih u liticama uz rijeku Pakerisan, u blizini Ubuda. Teorije i mitovi okružuju drevno hinduističko mjesto - legenda kaže da je ratnik po imenu Kebo Iwa svojim noktima, na primjer, urezao zamršene reljefe – što pridonosi njegovoj važnosti. Dolazak do ovog hrama zahtjeva malo više hodanja, ali isplati se svakako. 

2.    Market Sukawati

 • Umjetnička tržnica Sukawati je jeftinija i tiša alternativa obližnjoj tržnici Ubud i drugim popularnim mjestima na jugu Balija. Prodaju se impresivan niz ručno izrađenih umjetničkih djela, od uokvirenih slika života na lokalnoj farmi do velikih drvenih skulptura hinduističkih božanstava. Bez velike gužve, idealno je mjesto da razmijenite svoje vještine cjenkanja s haljinama, kućnim potrepštinama i torbama za svakoga.

3.    Planina Batur

 • Na otoku punom prirodnih ljepota, planina Batur (ili "Gunung Batur"). Vulkansko čudo sadrži najveće kratersko jezero na Baliju - sjajno biciklističko mjesto i padine stvorene za planinarenje sa slikovitim selima na putu. Izlazak sunca, koji se vidi s vrha, je nezaboravan. Uspon traje oko dva sata, ali  kada stignete do vrha, mogli biste svjedočiti jednom od naljepših  pogleda prekrivenih maglom koji ste ikada vidjeli.

4.    Pura Lempuyang Luhur

 • Smješten daleko od turističkog središta Ubuda, hram Lempuyang je sveti kompleks od sedam hramova na istočnom Baliju, najpoznatiji po Gateway to Heaven koji savršeno uokviruje zastrašujuću planinu Agung, najviši vrh otoka. Ovo je jedna od najveličanstvenijih znamenitosti na Baliju –uputite se rano u zoru kako biste izbjegli gužvu i doživjeli prekrasan izlazak sunca  – a također je i značajan hinduistički hram. 

5.    Šuma majmuna u Ubudu

 • Ovaj turistička atrakcija izgleda kao zoološki na otvorenom, ali šuma majmuna Ubud je zapravo sveto mjesto s više od 1000 dugorepih balijskih makaka u njihovom prirodnom staništu. Koliko god neki od majmuna bili nemirni – viseći nakit, torbe i upadljiva hrana privući će zaigrane i pomalo agresivne majmune. 

6.    Tegalalang rižina terasa

 • Tegalalang Rice Terrace, 20 minuta od Ubuda, jedna je od najfotogeničnijih i najposjećenijih destinacija na Baliju. Mjesto svjetske baštine UNESCO-a sadrži široke, valovite slojeve rižinih polja, koje održava drevni, sofisticirani sustav navodnjavanja i poljoprivrednici koji brinu o terasama baš kao što su to činile prethodne generacije tisućljećima. Možete slobodno istraživati ovo područje. Krenite u kratku šetnju ili navigirajte cijelom dužinom; spustite se na neke od nižih padina (ako farmeri ne smetaju) za drugu točku; ili zgrabite mjesto u kafiću na otvorenom kada vam treba predah.

7.    Tirta Empul

 • Tirta Empul ("Sveti izvor"), važan hram svete vode više od 1000 godina, sadrži svetišta, vrata, dvorišta i bazene za pročišćavanje u kojima se balijski hindusi 'krste' ispod niza vodenih izvora. 

8.    Tirta Gangga

 • Iako je Tirta Gangga bivša palača koja je pretvorena u raskošne vodene vrtove, izgleda kao da postoji nekoliko stoljeća, zapravo ju je 1946. osmislila kraljevska obitelj Karangasem. No, njegova dalekosežna lokacija na istočnom Baliju nije spriječila putnike da istražuju njegove čarobne fontane, grmlje, skulpture i cvijeće. Tu su i kameni bazeni s izvorskom vodom, a možete se čak i kupati u jednom od njih.

9.    Agung Rai Museum of Art

 • Ako posjetite samo jedan muzej u Ubudu, neka to bude ovaj. Osnivač Agung Rai obogatio se prodajom balinežanskih umjetničkih djela strancima 1970-ih, a tijekom svog vremena kao trgovca izgradio je i jednu od najimpresivnijih privatnih zbirki umjetnina u Indoneziji. Ovaj kulturni kompleks otvoren je 1996. i prikazuje njegovu zbirku u dvije namjenski izgrađene galerijske zgrade - ističe se prekrasan Portret javanskog plemića i njegove žene iz 19. stoljeća javanskog umjetnika Radena Saleha.

10.    Plaža Jimbaran

 • Jedna od najboljih plaža na Baliju, Jimbaranov 4 km dug pješčani luk. Uvala je zaštićena neprekinutim koraljnim grebenom.

 

BALI PONUDA HOTELA NA INDIVIDUALNIM TJEDNIM PUTOVANJIMA:

 • MOVENPICK RESORT & SPA JIMBARAN BALI,JIMBARAN
 • HILTON BALI NUSA DUA,NUSA DUA
 • TIJILI BENOA HOTEL NUSA DUA,NUSA DUA
 • BUMAS HOTEL SANUR,SANUR
 • SEGARA VILLAGE,SANUR
 • MERCURE NUSA DUA,NUSA DUA
 • OASIS KUTA,KUTA
 • THE APURVA KEMPINSKI BALI,NUSA DUA
 • AYODYA RESORT BALI,NUSA DUA
 • GRAND WHIZ NUSA DUA,NUSA DUA
 • HOLIDAY INN RESORT BENOA,BENOA
 • THE OASIS LAGOON,SANUR
 • PRAMA SANUR BEACH,SANUR
 • TAMAN AGUNG SANUR,SANUR
 • WINA HOLIDAYS VILLA KUTA,KUTA
 • SOL BEACH HOUSE BENOA,BENOA
 • BALI TROPIC RESORT & SPA,BENOA
 • GRAND MIRAGE RESORT,BENOA
 • PARIGATA RESORT & SPA,SANUR
 • BUMI AYU SANUR,SANUR
 • THE PATRA BALI RESORT & VILLAS,KUTA
 • NIKKO BALI BEACH BENOA,BENOA

 

KORISNE INFORMACIJE (INDONEZIJA):
Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: jugoistočna Azija, zauzima veći dio Malajskog arhipelaga.
Površina: 1.919.440 km2
Broj stanovnika: oko 238 milijuna
Glavni grad: Jakarta
Jezik: indonezijski
Religija: muslimani 88%, protestanti 5%, katolici 3%, ostali 4%
Vremenska razlika: Bali ima razliku +6 ljeti / +7 sati zimi
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR), 1 USD = cca 13 IDR
Kupovina: Popularni suveniri: drvene i kamene rezbarije, srebrni nakit, batik, predmeti od bambusa, slike.
Dućani uglavnom rade od 10 do 22 sata radnim danom i subotom.
Odjeća: Preporučujemo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za boravak u brdskim predjelima ili u klimatiziranim prostorima, potrebna je laganija vesta ili jakna. Prilikom posjeta hramova morat ćete prekriti ruke i ramena te noge – moći ćete iznajmiti ili kupiti velike šalove tzv. Sarong.
 

Hrana i piće: Glavne namirnice su riža, riba i plodovi mora, meso te tropsko voće, povrće i začini. Popularna jela: nasi goreng - pržena riža s komadićima mesa i povrća i jajem, sate - pikantni ražnjići od ribe ili mesa koji se služe s umacima od čilija i kikirikija. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularni su kava, čaj i svježi voćni sokovi, poput soka od duriana. Lokalno pivo: Bintang, Bali Hai.
Napon struje: 110 V / 220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELEMACH partneri
Pozivni broj zemlje: +62
Korisne web stranice:
www.indonesia-tourism.com
www.indonesia.travel
www.indonesiatourismboard.com
Klima: Tropska monsunska, varira od područja do područja. Generalno, postoje dva razdoblja: suha sezona koja traje od travnja do listopada te kišna sezona koja traje od studenog do ožujka. Vrućina prevladava u oba razdoblja. Bali se nalazi 8 stupnjeva južno od Ekvatora pa uživa tropsku klimu tijekom cijele godine s toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Vlažnost zraka je ponekad i do 95%. Temperatura mora je 26 - 29 °C.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu agencija ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 14.9.2021. do 14.9.2022. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

BROJ PUTNIKA:
Minimalni broj: 10

ID: INT2022M
12.10.2022. - 21.10.2022.
16.11.2022. - 25.11.2022.
cijena od 6.990 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 6.990 HRK