Azori - Zeleni Raj usred Atlantika 8 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE AZORI 2022. - Zeleni raj usred Atlantika, 8 dana / 7 noćenja

 

Daleke i netaknute Azore nazivaju i "Galapagos Atlantika" ili "Havaji Europe" zbog njihove bogate flore i faune. Samo malo bliže Portugalu nego Sjevernoj Americi mogu se pohvaliti prostranim krajolikom koji se proteže preko arhipelaga od devet velikih otoka. Posjećujući otoke Sao Miguel, Faial i Terceira, možemo se diviti zelenim poljima okruženim jarko plavim hortenzijama, stožastim vulkanima, tajanstvenim jezerima u vulkanskim kalderama, kitovima i dupinima koji plivaju u blizini obale i još i više…
Posjetite ih u rano proljeće ili kasnu jesen i upoznat ćete koliko su otoci šareni u svim godišnjim dobima. Odlično odredište za planinarenje i avanture na otvorenom. Raj za ljubitelje cvijeća. Odlično odredište za sve koji žele promatrati kitove i dupine. Raznolika kuhinja, bogata kulturna tradicija, kozmopolitski gradovi i udaljena sela u osamljenim uvalama ili uz krater ugašenog vulkana. Sve ovo i više od toga su Azori. A sada ih možete posjetiti i s nama – izravnim  letom iz Ljubljane!

 

Datum putovanja: 13.11.2022. - POPUNJENO!

Vrijednost više: 

  • Četiri otoka na jednom putovanju: Sao Miguel, Faial, Pico i Terceira "Cozido ručak" pripremljen u vulkanskoj peći (doplata na licu mjesta)
  • Promatranje kitova i dupina uz obalu otoka Terceira
  • Degustacija izvrsnih crnih i zelenih čajeva na otoku San Miguel
  • Botanički vrt Terra Nostra s više od 600 vrsta kamelija
  • Šetnja Ponta Delgadom, koja izgleda kao smanjena verzija Lisabona
  • Izravni let iz Ljubljane

 

Program putovanja:

1. DAN: LJUBLJANA - SAO MIGUEL / PONTA DELGADA
Ujutro sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana i izravni let za otok Sao Miguel, najveći otok Azora. Vulkanski arhipelag usred Atlantskog oceana, udaljen od Portugala 1500 kilometara, zbog obilja zelenila smatra se pravim rajem na zemlji. Devet otoka ima prekrasnu klimu. Temperature se tijekom cijele godine kreću između 15 i 25 stupnjeva. Otočje ne poznaje zimu i pogodno je za posjet svakog mjeseca u godini. Vulkanski krajolik s bujnom cvjetnom vegetacijom zaista oduzima dah. Prepoznatljive slike Azora su hortenzije, plantaže čaja i ananasa te vinogradi iz kojih se proizvode izvrsna vina, među kojima i bijelo vino Frei Gigante, čije podrijetlo seže u 15. stoljeće. Nakon slijetanja na otok Sao Miguel, vozit ćemo se do grada Ponta Delgada, gdje ćemo prvo imati orijentacijski obilazak grada. Slike će vam vjerojatno brzo biti poznate, jer grad djeluje kao smanjena verzija Lisabona - popločane ulice, slikovite kućice, ugodan povjetarac s mora i nasmijani domaćini. Šetajući gradskim ulicama osjetit ćemo puls otoka i njegovih stanovnika. Noćenje.

2. DAN: PONTA DELGADA - SETE CIDADES - PONTA DELGADA | doručak
Nakon doručka, dan ćemo posvetiti detaljnijem istraživanju glavnog grada Ponta Delgade, poznatog po očuvanoj tradicionalnoj arhitekturi, romantičnim vrtovima, malim trgovima i kozmopolitskoj atmosferi. Zaustavit ćemo se kod crkve Sv. Sebalda iz 15. stoljeća, odlazio do gradskih vrata, gradske vijećnice i Trga Republike te ostalih gradskih atrakcija. U poslijepodnevnim satima krećemo s Ponte Delgade do vidikovca Vista do Rei, odakle se pruža veličanstven pogled na ugašeni vulkanski krater, gdje se nalaze dva jezera, plavo i zeleno. U krateru se nalazi selo Sete Cidades, dio istoimenog nacionalnog parka. Nakon toga slijedi zaustavljanje na plantaži ananasa, gdje ćemo se upoznati s njegovim uzgojem i značajem za otok, nakon čega slijedi degustacija likera od ananasa. Poslijepodne povratak u Ponta Delgado. Noćenja.

3. DAN: PONTA DELGADA - LAGOA DO FOGO IN FURNAS - PONTA DELGADA | doručak
Doručak, a zatim nastavak istraživanja otoka. Naša prva stanica bit će na južnoj strani otoka gdje se nalazi vidikovac Caloura s pogledom na istoimeno ribarsko mjesto, smješteno u slikovitoj uvali iznad koje se uzdižu strme litice. Nastavit ćemo putovanje do Ville Franca do Campo, prve prijestolnice otoka. Kratko zaustavljanje i vožnja do Furnaša, gdje se nalazi jezero i topli vulkanski izvori koje mještani koriste kao peći za pripremu hrane. Po želji se za ručak možete počastiti odličnim domaćim specijalitetom "Cozido", pripremljenim u "vulkanskoj peći" (doplata na licu mjesta). Bit će vrijeme i za kratku šetnju uz jezero. Zatim ćemo posjetiti najljepši botanički vrt Azorskih otoka Terra Nostra, poznat po više od 600 različitih vrsta kamelija. U sklopu parka nalazi se i vruće vulkansko jezero, gdje će biti slobodnog vremena za kupanje (po želji i ovisno o vremenskim uvjetima). U poslijepodnevnim satima, na putu do hotela, posjetit ćemo tvornicu čaja Gorreana i svojim nepcima posvetiti odabrane okuse crnih i zelenih čajeva. Za kraj, zaustavljanje na vidikovcu odakle se pruža prekrasan pogled na Lagoa do Fago – vatreno jezero koje je nastalo prije 15.000 godina. Popodne dolazak u hotel i noćenje.

4. DAN: SAO MIGUEL / PONTA DELGADA - FAIAL | doručak
Nakon doručka vožnja do zračne luke i let na otok Faial. Romantično se naziva i otok Plava hortenzija. Peti po veličini otok na Azorima također se smatra najkozmopolitskim, jer se ovdje zaustavlja većina prekooceanskih brodova. Horta, glavni grad otoka, može se pohvaliti slikovitim položajem između dva vulkana i dvije uvale. Krater Caldeira do Faial, promjera 2 km i dubine do 400 m, poput je katedrale ljepote i tišine, ugašenog vulkana iz kojeg je otok zapravo i nastao. Bujna vegetacija i slikovita priroda dio su rezervata prirode, koji je najljepši dio otoka. Vožnja do vulkana Capelinhos koji je posljednji put eruptirao 1957./58. godine. Područje oko vulkana jasno ukazuje na nedavnu vulkansku aktivnost. Vožnja do hotela i smještaj. Vrijeme je za večer otkrivanja kozmopolitskog pulsa grada. Noćenje.

5. DAN: FAIAL - PICO - FAIAL | doručak
Doručak i potom odlazak do luke i trajekt do obližnjeg otoka Pico, nazvanog po istoimenom vulkanu. Njegov vrh Pico Alto smatra se najvišim vrhom Azora i cijelog Portugala sa 2.352 m i može se vidjeti po cijelom otoku. Otok je poznat i po vinovoj lozi, a otočki je specijalitet od 2004. godine zbog svog posebnog načina i uzgoja. Vino s otoka bilo je poznato mnogima u 18. i 19. stoljeću na kraljevskim dvorovima diljem Europe. Posjetit ćemo gradić San Roque, poznat po prisutnosti kitova, koji se mogu vidjeti u blizini preko 20 vrsta. Posjetit ćemo i muzej posvećen kitovima i kitolovu te učiti o važnosti kitova za razvoj otoka. Poslijepodnevno krstarenje natrag do otoka Faial. Noćenje.

6. DAN: FAIAL - TERCEIRA / ANGRA DE HEROISMO | doručak
Nakon doručka transfer do zračne luke i let našim zrakoplovom na otok Terceira. Drugi najveći otok Azora poznat je po pješčanim plažama, slikovitim vidikovcima, ugaslim vulkanima, a ujedno je i otok na kojem su Španjolci izgradili jednu od najvećih utvrda na Atlantiku. Naša prva stanica nakon slijetanja bit će gradić Praia da Vitoria sa slikovitim kućicama, ostacima starog gradskog zida i pješčanom plažom koja se proteže uz marinu. Zatim posjećujemo Angra do Heroismo, glavni grad otoka koji je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine od 1983. godine zbog nevjerojatno lijepe arhitekture vila i palača. Slikovite ulice, male kuće i trgovi te čarobni vrtovi obuzimaju svakog posjetitelja. Ovdje nas čeka smještaj u našem hotelu i vrijeme za popodnevno upoznavanje ljepota grada. Noćenje.

7. DAN: TERCEIRA | doručak
Doručak i zatim vožnja do velikog vulkanskog dimnjaka Algar do Carvao, dubokog 100 metara. To je zapanjujuće lijepa špilja s iznimnim stalaktitima, podzemnim jezerom i zanimljivim slikama bazalta. Zaustavit ćemo se i u pokrajini Biscoitos. Najvažniji poljoprivredni dio sjevera otoka poznat je po vinogradima i vinskim podrumima te prirodnim vulkanskim bazenima. Posjetite Muzej vinogradarstva, gdje ćemo saznati sve o posebnom otočkom vinu - vinu "verdelho", koje se proizvodi u malim vinogradima, okruženim zidovima od crnih bazaltnih stijena. Tijekom cijelog dana oduševit će nas slikoviti vidikovci i prekrasne plaže otoka na kojima se isprepliću tradicija, kultura i priroda. Popodne povratak u hotel i noćenje.

8. DAN: TERCEIRA - LJUBLJANA | doručak
Nakon doručka  slobodno  jutro za otkrivanje ljepota otoka. Fakultativni izlet uz promatranje kitova i dupina. Vode Azora poznate su po brojnim vrstama kitova i dupina koji ovdje borave pa je vjerojatnost da ćete ih vidjeti čak 98%. Ipak, možete otići u neku od obrtničkih radionica, gdje izrađuju šarene prekrivače i prozore. Poslijepodne transfer do zračne luke i let za Ljubljanu sa slijetanjem u večernjim satima.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 11.020 kn / €1.462,70

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.210 kn / €293,34

POPUST: djeca od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju - 10% (popust se obračunava pri prijavi 2 odrasle osobe i djeteta)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: zračni prijevoz prema programu, aerodromske i sigurnosne pristojbe, 7 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima 3/4* na otocima prema programu, poludnevni izlet u Sete Cidades na otoku Sao Miguel, cjelodnevni obilazak otoka Sao Miguel, cjelodnevni obilazak otoka Terceira, vožnja trajektom do otoka Pico, degustacija likera od ananasa u Sao Miguelu, ulaznica u botanički vrt Terra Nostra u Sao Miguelu, posjet tvornici čaja u Sao Miguelu, posjet Muzeju vina Terceira, pratnja i organizacija putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, usluge drugačije od navedenih, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

MOGUĆE DOPLATE (uz rezervaciju):
• doplata za polupansion: 1.600 kn / €212,37  po osobi
• izlet promatranje kitova 8. dan: 460 kn / €61,06 po osobi
• doplata za ručak lokalni specijalitet »Cozido«: 115 kn / €15,26 po osobi (na licu mjesta)
• povratni transfer ZAGREB - ZRAČNA LUKA LJUBLJANA – ZAGREB: 390 kn / €51,77 po osobi (minimalno 2 putnika) ili vanjski parking u zračnoj luci Jože Pučnik Ljubljana po cijeni 420 kn / €55,75

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 45

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.
VRIJEME PRIJAVE: do 30 dana ili do popune slobodnih mjesta

Načini plaćanja:
• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.

OPĆI UVJETI OGOVORNOG ORGANIZATORA I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE
Polica osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 298706000120 (Croatia Osiguranje d.d.); Polica osiguranja od odgovornosti 078700089601 (Croatia Osiguranje d.d.).

ID: INT2022GLBT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska