Azori 10 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje na Azore zrakoplovom iz Zagreba 10 dana/9 noćenja

Datum putovanja: 13.2.-22.2.2020.  

Devet otoka u sred Atlantika bogati su romantičnom poviješću, legendama i izvorno m, prirodnom lje potom.  Vulkansko p orijek lo vidljivo j e posvuda – duboki krateri kaldera naj izrazitije su prirodno obilježje Azora.  S a svojim visokim liticama i selima kao prošiven im a lj upkim farmama, Azori su nest var no čarobno ot očje u nestalnom Atlantiku.   

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENI SVI IZLETI, HOTELI 4* i POLUPANSION NA AZORIMA!  

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom za Frankfurt na liniji LH u 14:55 sati. Po dolasku u Frankfurt u 16:30 sati ukrcaj u autobus i transfer do hotela na području aerodroma. Po dolasku u hotel smještaj u sobe i slobodna večer.  Moguć odlazak javnim gradskim prijevozom u središte grada s voditeljem putovanja. Povratak u hotel javnim prijevozom s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.  

2. dan: FRANKFURT – PONTA DELGADA Doručak. Transfer na aerodom, let kompanije TAP prema Azorima preko Lisabona u 13:25 sati. Slijetanje na Azore na otok Sao Miguel u Pontu Delgadu prema najavi u 18:00 sati. Transfer u hotel, smještaj i večera. Ponta Delgada je glavni grad otočja kojeg čini 9 otoka, od kojih je Sao Miguel ne samo najveći već i najraznolikiji i najnaseljeniji otok – na njemu živi otprilike polovica ukupnog stanovništva otočja. Nazivaju ga i otokom čaja, duhana, ananasa i krava! Ponta Delgada dramatično je smještena u podnožju vulkanskog masiva Sete Cidades. U prijevodu „tanka točka“, Ponta Delgada je šarmantno mjesto puno zanimljivih fasada, uličnih slika na zidovima, barova i restorana, baroknih crkvica... Noćenje.  

3. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet SETE CIDADES Doručak. Danas ćemo se uputiti na izlet Sete Cidades, na zapadni dio otoka, s prekrasnim krajolicima – istinski ljubitelji prirode na Azorima uživaju posvuda, ali Sete Cidades ih ostavlja bez daha! Sete Cidades u prijevodu znači „Sedam gradova“, a odnosi se na jezera nastala vulkanskom erupcijom. Zbog svoje iznimne ljepote Sete Cidades se nalaze na listi prirodnih čuda Portugala. Pješačke staze kroz idiličnu prirodu dovest će nas do Vista do Rei, „kraljevskog vidikovca“ s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na poznate Zeleno i Modro jezero. Povratak iz idilične prirode u poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.  

4. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet LAGOA DO FOGO Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Lagoa do Fogo, centar vulkana Agua de Pau. Uspon na 900 m visine dovest će nas do nebeski plavog jezera u krateru koje je dugo dva kilometra i široko jedan, otkuda se pruža očaravajući pogled uokolo. Jezero Fogo poznato je kao jedno od najljepših jezera na otoku, savršeni primjer netaknute prirode. Potom ćemo se spustiti i posjetiti Caldeiru Velhu, termalno jezerce ispod slikovitog vodopada. U nastavku ćemo posjetiti i tzv. surfersko selo, Ribeiru Grande. Povratak u Pontu Delgadu, slobodna večer. Večera. Noćenje.   

5. dan: PONTA DELGADA: poludnevni izlet VILA FRANCA Doručak. Poslije doručka uputit ćemo se na poludnevni izlet u mjesto Vila Franca do Campo. Neki kilometar od obale na južnoj strani otoka Sao Miguel, otočić Vila Franca je nastala u krateru davno potopljenog vulkana i jedna je od najvažnijih atrakcija na otoku. Proglašena prirodnim rezervatom, rubne stranice njezina kratera obrubljene su vegetacijom endemskih vrsta, dok je u samom krateru gotovo savršeno okruglo, prirodno jezero, spojeno s morem uskim kanalom. Nekoć glavni grad Azora dok Ponta Delgada nije preuzela tu ulogu, Vila Franca je grad ananasa i naranči. Povratak u Ponta Delgadu, slobodno poslijepodne. Večera. Noćenje.  

6. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet NORDESTE Doručak. Poslije doručka krećemo na izlet naziva „NORDESTE“ (Sjeveroistok). Riječ je sjeveroistočnom dijelu otoka kako samo ime govori, ali i o gradiću istog imena koji se nalazi u središtu regije. Taj dio otoka nema termalne izvore i jezera, ali zato obiluje vodopadima i prelijepim vidikovcima, najstarijim kućama, najstarijim selima, to je dio otoka koji se prvi počeo naseljavati po dolasku Portugalaca 1432.g. i smatra se najljepših dijelom otoka Sao Miguel. Sjeveroistok je pun planinskih vrhunaca, rijetkih i ugroženih vrsta ptica, pitoresknih sela, zelenih polja, vodopada i spektakularnih klifova, osim toga smatra se regijom Europe najbogatijom cvijećem! Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.   

7. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet FURNAS Doručak. Danas ćemo posjetiti Furnas, selo na istoku od Ponte Delgade, u unutrašnjosti otoka te se upoznati pobliže s vulkanskim porijeklom otočja. Prije toga ćemo stati u Calouri gdje se nalazi poznati vidikovac. Furnas je poznat po velikoj termalnoj aktivnosti: tu se nalaze brojni termalni izvori i fumarole koje izgledaju kao one na Islandu ili Novom Zelandu primjerice. Tu je i poznati botanički park Terra Nostra, pun flore sa svih strana svijeta koji ćemo posjetiti, unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, pogodno za kupanje. Uključen ručak tijekom izleta, glasoviti Cozido Furnas. Poslije posjeta Furnasu put nas vodi na sjevernu obalu, na poznatu plantažu čaja Gorreana, jedinu u Europi, koju ćemo posjetiti i okrijepiti se šalicom čaja. Povratak u Ponta Delgadu, večera. Noćenje.  

8. dan: PONTA DELGADA: slobodan dan Doručak. Slobodan dan za dodatno otkrivanje otoka. Predlažemo da svoj boravak na Azorima upotpunite nekim od dodatnih izleta i aktivnosti kao što su izleti brodom u ribičke aktivnosti, kajakarenje u vulkanskim jezerima, izleti u prirodu na kvadovima, jahanje, itd. Ili možete posjetiti neke od brojnih staklenika s ananasima po kojima je otok poznat, odnosno najstariji muzej na otoku Carlos Machado koji odlično prikazuje način života na otočju. Za preporučiti je i obilazak poznate špilje Gruta de Garvao u neposrednoj blizini grada koja je pravo geološko čudo! Večera. Noćenje.     
   
9. dan: PONTA DELGADA – FRANKFURT Odjava iz hotela i rani transfer do zračne luke. Let zrakoplovom iz Ponte Delgade preko Lisabona za Frankfurt u u 7:00 sati, dolazak u Frankfurt u 18:30 sati po lokalnom vremenu. Smještaj u hotel u blizini aerodroma i noćenje.  

10. dan: FRANKFURT – ZAGREB Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom iz Frankfurta za Zagreb u 13:00 sati, dolazak u Zagreb u 14:20 sati po lokalnom vremenu.  


 
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: First minute: 13.290 / Redovna cijena: 13.790 kn

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.890 kn uključene u cijenu)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn

Doplata za 3 ručka tijekom cjelodnevnih izleta: 520 kn  

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na linijama Zagreb–Frankfurt–Lisabon– Ponta Delgada–Lisabon–Frankfurt–Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelima 4*: 2 noćenja na širem području Frankfurta (na području zračne luke) na osnovi noćenje/doručak i 7 noćenja u Ponti Delgadi na Azorima na osnovi polupansiona (s iznimkom zadnjeg dana Azora kad zbog ranog leta doručak nije moguć), sve izlete prema programu, ručak na izletu Furnas, lokalne vodiče tijekom izleta po Azorima, te  troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, po osobi po noćenju cca. 2 €, točan iznos poslat ćemo nekoliko dana prije putovanja u završnoj obavijesti), ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izričito navedenih kao uključene, putno osiguranje (preporučujemo!), trošak javnog prijevoza, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

NAPOMENE: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Dublinu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Lufthansa i TAP objavljenih u lipnju 2019. godine i podložna su promjeni.  

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda