Azijske prijestolnice

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

AZIJSKE PRIJESTOLNICE - Singapur – Kuala Lumpur - Bangkok 11 dana/8 noćenja

Datum putovanja: 05.-15.10.2019.

Doživite tri najljepše azijske prijestolnice, uz bogat program i odličan raspored letova, na ovom jedinstvenom putovanju.

Program putovanja
1. dan, 05.10.2019. Zagreb – Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 09.45 sati na izravnoj liniji QR 216 (Qatar airways) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Dohu predviđen je u 16.15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dohu, nastavak leta Qatar airways  QR 942 za Singapur (noćni let)  s polaskom u 20.05 sati.

2. dan, 06.10.2019. Doha – Singapur (Fakultativni izlet: noćni safari)
Slijetanje u Singapur predviđeno je u 09.05 sati. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel bit će moguć u 12 sati. Nakon kraćeg odmora slijedi poludnevni razgled grada. Tura uključuje posjet četvrti China town i Little India, spletu uskih, šarenih ulica prepunih trgovina začina, sarija i košara. Nakon ručka (uključen u cijenu) slijedi posjet “Visećim vrtovima” Singapura i Marina baya. Predlažemo odlazak u Marina Bay Sands hotel gdje se pruža jedinstveni pogled na Marinu Bay. Doživite panoramski pogled sa najvišeg bazena na svijetu. Odlazak do Botaničkog vrta u sklopu kojeg se nalazi fascinantan park s preko 20 000 orhideja. Povratak u hotel. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na noćni safari. Na površini od 40 hektara nalazi se preko 1200 životinja i 110 egzotičnih vrsta kao što su tigrovi, prugaste hijene, zlatni šakali, bivoli, plave ovce i rijetki jednorogi nosorozi. Životinje možete promatrati iz udobnog tramvaja, uz zvukove cvrčaka i sova, koji cijeli doživljaj čine posebnim. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan, 07.10.2019. Singapur (Fakultativni izlet: otok Sentosa)
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe ili odlazak na poludnevni izlet na otok Sentosa (uz doplatu). Vožnja do otoka žičarom iz koje se pruža fascinantan pogled na grad i na najprometniju luku svijeta. Po dolasku posjet interaktivnom muzeju Images of Singapore, u kojem je na zanimljiv način moguće vidjeti presjek povijesti Singapura, iz vremena kada je Singapur bio malo ribarsko mjestašca, do današnjice i modernih nebodera. Slijedi odlazak u najveći svjetski akvarij S.E.A. Aquarium, u kojem se nalazi 80 m podvodni stakleni tunel s preko 100.000 različitih životinja i biljaka. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima preporučujemo posjet remek-djelu hortikulture, kompleksu Gardens by the Bay, fakultativno. Ovdje možete istražiti preko 250.000 rijetkih biljaka iz cijeloga svijeta, uživati u „šumi u oblacima“ u kojoj se nalazi najveći vodopad na zatvorenom u svijetu, te u neobičnim futurističkim solarnim „superstablima“ visine 25 do 50 m. Stabla čine i vertikalni vrt, a sa šetnice koja ih spaja, pruža se prekrasan pogled na zaljev. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 08.10.2019. Singapur
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe, uživanje u šetnji gradom ili kupovinu. Noćenje.

5. dan, 09.10.2019. Singapur - Kuala Lumpur
Nakon doručka odjava iz hotela. U 8.00 sati vožnja autobusom u trajanju od 6-7 sati do Kuala Lumpura, prijelaz granice i ulazak u Maleziju. Po dolasku, oko 15 sati, smještaj u hotel  4*. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Preporučujemo odlazak i uspon na vrh zgrade Petronas Twin Towers, s koje se pruža fascinantan pogled na grad. Noćenje.

6. dan, 10.10.2019. Kuala Lumpur (Fakultativno: večernji razgled grada uz večeru i show)
Doručak. Odlazak na 4-satni razgled malezijske prijestolnice. Tijekom panoramskog razgleda moći ćete vidjeti kontrast povijesne arhitekture i modernih nebodera današnjeg Kuala Lumpura: Trg nezavisnosti Merdeka, Nacionalni spomenik ratnim herojima, Kraljevska palača, nacionalna džamija i zgrada Petronas Twin Towers - simbol Kuala Lumpura; do 2005. godine najviša zgrada na svijetu. Posjet Nacionalnom muzeju (ulaznica uključena). Potom, odlazak do botaničkog vrta Perdana i kratka šetnja uz prekrasno jezero. Prije povratka u hotel, posjet centru rukotvorina i galeriji čokolade, uz mogućnost kupovine. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska (uz doplatu) na večernji razgled grada i obilazak hrama Sri Maha Mariamman, najstarijeg gradskog hrama. Obilazak kineske četvrti i mogućnost kupnje suvenira. Potom, fakultativno (uz doplatu) odlazak na tradicionalnu malajsku večeru, popraćenu nastupom lokalnih plesača. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, 11.10.2019. Kuala Lumpur – Bangkok
Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na prijepodnevni let za Bangkok. Po dolasku, transfer i smještaj u hotel  4*. U 19.30 sati odlazak na vožnju rijekom Chao Praya uz večeru na brodu i posjet noćnoj tržnici Patpong (uključeno u cijenu). Tijekom vožnje vidjet ćete stotine živopisnih drvenih kućica izgrađenih uz samu rijeku. Povratak u hotel, noćenje.

8. dan, 12.10.2019. Bangkok
Nakon doručka odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje obilazak dva budistička hrama u Bangkoku: Wat Pho, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim ležećim Buddhom i kraljevskim Chedijima te Wat Phra Keo, hram smaragdnog Buddhe. Palača je jedan od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora, nekada rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Velika Palača (zatvorena je tijekom posebnih kraljevskih ceremonija i tijekom posjeta državnog vrha). Posjet hramu Wat Arun - hramu zore.  Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.
Dress code: za razgled hramova obavezno je za muškarce obući hlače s dugim nogavicama i majicu sa rukavima. Stopala ne smiju biti u otvorenoj obući (sandalama). Žene trebaju biti slično obučene kao muškarci, bez prozirne odjeće i golih ramena.

9. dan, 13.10.2019. Bangkok  - Mae Klong - Damnoen Saduak - Bangkok
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Bangkoka. Nastavak prema plutajućoj tržnici Damnoen Saduak, jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija na Tajlandu na kojoj se od sredine 19. st. trguje u malim tradicionalnim brodovima. Ukrcaj na motorni čamac te vožnja kanalima do ploveće tržnice, gdje možete doživjeti fascinantan način života lokalnog stanovništva. Vidjet ćete stotine ljudi koji prodaju svoje proizvode direktno s tradicionalnih brodića. Nastavak vožnje prema neobičnoj tržnici Mae Klong, smještenoj tik uz željezničku prugu, na kojoj prodavači, osim što se trude prodati svoje proizvode, moraju biti poprilično brzi i vješti kako bi dva puta dnevno sklonili sve proizvode prije prolaska vlaka. Prije povratka u Bangkok, posjet budističkom hramu Phra Phatom Chedi, čije ime u prijevodu znači „prva stupa“, a ujedno se radi i o najvišoj stupi u svijetu. Ručak organiziran u vlastitom aranžmanu. Povratak u Bangkok.

10. dan, 14.10.2019. Bangkok
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada ili shopping. Odjava iz hotelskih soba do 18 sati. U kasnim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Dohu zrakoplovne kompanije Qatar Airways QR 833 s polaskom u 20.55 sati. Noćni let.

11. dan, 15.10.2019. Bangkok - Doha - Zagreb
Slijetanje u Dohu predviđeno je u 00.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb zrakoplovom Qatar Airwaysa na letu QR 217 u 01.55 sati, s predviđenom slijetanjem u zagrebačku zračnu luku u 07.00 sati po lokalnom vremenu.

 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.490 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.990 kn

*FM cijena vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenosti kapaciteta

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.900 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.100 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Cijena uključuje:
Prijevoz zrakoplovnom kompanijom Qatar airways  u ekonomskoj klasi prema programu
Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u Singapuru
Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 2 noćenja s doručkom u Kuala Lumpuru
Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*na osnovi 3 noćenja s doručkom u Bangkoku
Sve razglede gradova prema programu
Ručak u Singapuru tijekom razgleda grada 06.10.2019.
Večera na brodu tijekom krstarenja rijekom Chao Praya 11.10.2019.
Ručak u Bangkoku tijekom razgleda grada 12.10.2019.
Cjelodnevni izlet na plutajuću tržnicu Damnoen Saduak, Meklong Market i hramu Phra Patom Chedi
Grupne prijevoze autobusom  i razglede prema programu
Pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
Organizaciju putovanja i zakonsku jamčevinu

Cijena ne uključuje:
Pristojbe u zračnim lukama 2.900 kn
Tajlandsku vizu 280 kn + trošak posredovanja 100 kn
Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
Doplatu za jednokrevetnu sobu 4.100 kn
Napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 EUR po osobi – obavezna doplata, plaćanje pratitelju puta na licu mjesta
Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo)
Sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje

Fakultativni izleti (min. prijavljenih 15 osoba):

  • Singapur noćni safari 590 kn
  • Izlet na otok Sentosa s uključenim Cable Car Sky Pass 990 kn
  • Kuala Lumpur večernji razgled grada + večera + show 500 kn
  • Petronas Towers Observation Deck and KL Tower Tickets (Skip the line) 320 kn

VAŽNE NAPOMENE
•    Kategorizacija hotela u Singapuru, Maleziji i Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
•    Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
•    Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Tajland. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
•    VIZA ZA TAJLAND: Potrebna i ishoduje se u Zagrebu. Osnovni dokumenti potrebni za vizu: putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju, kopija prve stranice putovnice, kopija avionske karte ili potvrda agencije o rezervaciji aranžmana, slika kao za putovnicu i ispunjen obrazac za izdavanje vize.
•    VIZA ZA SINGAPUR: Nije potrebna.
•    VIZA ZA MALEZIJU: Nije potrebna.
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
•    Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR - HRK, na dan 11.03.2019. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% ili  promjene tečaja za više od 1,5%,  organizator putovanja zadržava pravo na promjenu cijene aranžmana, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, putnici će biti obaviješteni o otkazu putovanja i to najmanje 15 dana prije polaska, odnosno do 19.09.2019.
•    Ograničenje prtljage na unutarnjim letovima iznosi 15 kg po osobi.
•    Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju Meridijan putovanja d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
•    Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.
•    Za ovo putovanja uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Croatia Osiguranje, Zagreb.
•    Opći uvjeti: Za ovo putovanja vrijede opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih paket aranžmana turističke agencije, uz iznimku uvjeta otkazivanja putovanja navedenih pod točkom 12. koji nisu primjenjivi. Primjenjuju se slijedeći uvjeti:
Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:
•    za otkaz do 45 dana prije puta organizator naplaćuje 50% cijene aranžmana
•    za otkaz od 44 do 20 dana prije puta 80% cijene aranžmana
•    za otkaz od 19 do 0 dana prije puta odnosno za „no show“ ili za prekid putovanja koji je nastao do strane putnike, 100% cijene aranžmana
•    PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije puta.

 

 

ID:MER
Trenutno nema dostupnih ponuda