Argentina i Čile

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ARGENTINA I ČILE - Buenos Aires – Mendoza -  Santiago de Chile 11 dana/8 noćenja


 
Datum putovanja: 03.-13.10.2019.

Zemlje predivnog krajolika i gastronomski raj Južne Amerike
 
Vrijednost više: odličan red letenja, uključena 3 ručka i degustacije vina u Argentini i Čileu!


Program putovanja:


1. dan, 03.10.2019: ZAGREB – AMSTERDAM – BUENOS AIRES
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Pariz u 17.55 sati na liniji AF 1561 (Air France). Dolazak u Pariz u 20.00 sati. Nastavak leta za Buenos Aires u 23.20 sati na liniji AF228 (Air France). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan, 04.10.2019: BUENOS AIRES
Dolazak u Buenos Aires predviđen je u 08.15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak u pješački obilazak četvrti u kojoj se nalazi hotel, te slijedi vrijeme za ručak (uključen u cijenu) u jednom od mnogobrojnih malih lokalnih restorana. U večernjim satima fakultativno (uz doplatu) odlazak na Tango show s večerom. Noćenje.

3. dan, 05.10.2019.: BUENOS AIRES
Nakon doručka, odlazak autobusom na razgled Buenos Airesa kojeg od milja nazivaju Kraljicom Plate („Reina del Plata“). Tijekom razgleda upoznat ćemo neke od najpoznatijih dijelova grada: Aveniju 9. srpnja, najširu aveniju na svijetu s poznatim obeliskom, simbolom Buenos Airesa, te zgradom opere – Teatrom Colón. Slijedi  razgled glavnog gradskog trga, Plaza de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada – sjedište argentinske vlasti, vijećnica i katedrala. Razgled četvrti San Telmo, nekad riječne luke, a danas gradske četvrti u kojoj su se smjestile posebno atraktivne, šarene uličice La Boca i Caminito, poznate po čestim izvedbama tanga na otvorenom. U nastavku odlazak u Puerto Madero, najnoviju gradsku četvrt izgrađenu na mjestu bivše teretne luke, koja je koncem 19. stoljeća, kada je izgubila na važnosti zbog potrebe izgradnje veće i prikladnije luke, transformirana u iznimno lijepu i modernu četvrt s pregršt restorana, kafića, barova i noćnih klubova. Prije povratka u hotel, vožnja kroz četvrti Palermo, s prekrasnim parkovima i vrtovima, i Recoletu, elegantnu četvrt europskog stila i latinoameričkog duha. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 06.10.2019: BUENOS AIRES – (Fakultativni izleti)
Nakon doručka slobodan dan za vlastite programe ili jedan od fakultativnih izleta uz doplatu:
Cjelodnevni izlet na argentinski ranč uz razgled kolonijalne „estancie“, kušanje lokalnih jela (empanadas, steak ili piletinu na roštilju) uz fino argentinsko vino, jahanje konja i sve to praćeno tzv. gaučo predstavom, odnosno  tradicionalnim pjesmama i plesom.
Cjelodnevni izlet u Montevideo - Urugvaj (uključen ručak i transfer katamaranom 2,5 h vožnje u jednom smjeru). Polazak katamaranom iz Buenos Airesa u jutarnjim satima. Po dolasku slijedi razgled grada. Posjet starom dijelu grada: Ustavni trg, katedrala, gradska vijećnica, kazalište Solis, Trg Neovisnosti sa spomenikom nacionalnom heroju Artigasu, zgrada Kongresa, najveći i najljepši gradski park Prado s Vrtom ruža te spomenikom La Diligencia. Odlazak do brda Montevideo odakle se pruža pogled na prekrasan Montevideo zaljev. Posjet parku Battle and Ordonez, prolazak pored obeliska i nogometnog stadiona. Vožnja kroz rezidencijalnu četvrt Carrasco i duž gradskih plaža. Slobodno vrijeme do transfera u luku, te polazak katamarana natrag prema Buenos Airesu u kasnim poslijepodnevnim satima.
Cjelodnevni izlet u Coloniu del Sacramento – Urugvaj (uključen ručak i transfer katamaranom 1,5 h vožnje u jednom smjeru). Polazak katamaranom iz Buenos Airesa u jutarnjim satima. Po dolasku odlazak do stare jezgre grada kojeg su osnovali Portugalci da bi nakon sto godina borbi i prevrata gradić završio u španjolskim rukama. Gradić je pravi mali muzej na otvorenom koji nudi pogled u kolonijalnu prošlost Urugvaja. Istražite gradsku baziliku, ulaz u grad i poznati svjetionik koji se nalaze u povijesnoj jezgri grada pod zaštitom UNESCO-a.
Po povratku u Buenos Aires, transfer do hotela. Noćenje.

5. dan, 07.10.2019: BUENOS AIRES – MENDOZA
Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Prijava na let za Mendozu  u 10.40 sati na liniji AR1542 (Aerolineas Argentinas). Dolazak u Mendozu u 12.35 sati, slijedi transfer i smještaj u hotel.  Poslijepodne je predviđeno za  pješački razgled grada smještenog podno Anda. Mendoza je, bez sumnje, jedan od najšarmantnijih i najzanimljivijih gradova Argentine. Posjetit ćemo povijesni dio grada, veličanstveni park Generala San Martina koji se smatra jednim od najvažnijih urbanih zelenih površina u Argentini. Zatim odlazimo do stadiona i amfiteatra Frank Romero Day. Noćenje.

6. dan, 08.10.2019: MENDOZA
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po vinskom kraju regije Lujan de Cuyo gdje ćemo posjetiti 3 vinarije i uživati u ručku. Lujan de Cuyo, moderna poljoprivredna oaza u stalnoj ekspanziji, smještena 18 km sjeverno od Mendoze, čuvena je po prekrasnim krajolicima i šarolikim cestama okruženim vinogradima. Vinari će nam objasniti tajne kultivacije vina, dobre degustacije, aroma i okusa. Završiti ćemo posjet ukusnim ručkom u jednoj od vinarija. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, 09.10.2019: MENDOZA – SANTIAGO DE CHILE
Raniji doručak u hotelu. U 07.30 sati odjava iz hotela i odlazak autobusom prema gradu Santiago de Chile. Mendoza i Santiago de Chile su udaljeni svega 350 km, ali zbog zahtjevne rute i graničnog prijelaza putovanje traje oko 8 sati uz usputna stajanja. Ovo je na neki način i avanturistička vožnja budući da veći dio puta vodi kroz Ande do nadmorske visine od 3200 metara. Prolazak kroz Ande je iznimno uzbudljiv i neobičan, cesta je prilično vijugava, puna serpentina i strmoglavog spuštanja. Po dolasku prijava u hotel. Noćenje.

8. dan, 10.10.2019: SANTIAGO DE CHILE
Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled čileanske prijestolnice, grada kontrasta u kojemu se ostaci kolonijalne prošlosti susreću s modernim građevinama financijskog centra: Avenija Ejercito, Avenija Blanco, O'Higgins Park, trkalište Santiago – jedna od najljepših staza za konjičke utrke u Južnoj Americi, zatim predsjednička palača Palacio de la Moneda, gradska vijećnica. Slijedi odlazak do glavnog trga Plaza de Armas gdje se nalaze katedrala, zgrada pošte i Povijesni muzej. Nastavak vožnje do brda San Cristóbal (880 metara nadmorske visine), odakle se pruža prekrasan pogled na centar Santiaga i na Ande. Potom, prolazak kroz moderne rezidencijalne četvrti s prekrasnim kućama i parkovima te trgovinsku zonu Providencia. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan, 11.10.2019: SANTIAGO DE CHILE – VINA DEL MAR – VALPARAISO – SANTIAGO DE CHILE
Doručak u hotelu. U 08.50 sati odlazak na cjelodnevni izlet u gradić Vina del Mar, najluksuznije čileansko ljetovalište, udaljeno 120 km zapadno od Santiaga, poznato po raskošnim vrtovima i prekrasnim palmama i dugim avenijama, zbog čega ga nazivaju i „gradom vrtova“. Duž Valparaiso avenije uživat ćete u bogatoj gastronomskoj ponudi ribljih restorana i barova na otvorenom ili okušati sreću u casinu. Ručak uključen u cijenu. Slijedi vožnja obalnom cestom do obližnjeg grada Valparaiso, nekad važne pomorske luke za brodove koji su kroz Magellanov prolaz putovali iz Atlantskog u Tihi ocean, poznat još kao „mali San Francisco“ i „dragulj Pacifika“ i sjedišta državnog kongresa. Grad je izrastao u zaljevu oblika prirodnog amfiteatra – sastoji se od ravnog, obalnog dijela, te okolnih brdovitih područja, koji su međusobno povezani s 15 povijesnih uspinjača. U drugom dijelu dana odlazak u jednu od najpoznatijih lokalnih vinarija te degustacija čuvenih čileanskih vina. Povratak u Santiago. Noćenje.

 

10. dan, 12.10.2019: SANTIAGO DE CHILE – PARIZ
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Po dolasku prijava na let za Pariz u 14.55 sati na liniji AF401 (Air France). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

11. dan, 13.10.2019: PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Pariz predviđen je u 10.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 15.15 sati na liniji AF1560 (Air France). Dolazak u Zagreb u 17.10 sati.


First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.900 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 15.400 kn

*FM cijena vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.800 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.570 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Buenos Aires – Santiago de Chile – Zagreb
prijevoz zrakoplovom na unutarnjim letovima: Buenos Aires – Mendoza
prijevoz autobusom Mendoza – Santiago de Chile
smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 8 noćenja s doručkom (3 noćenja u Buenos Airesu, 2 noćenja u Mendozi, 3 noćenja u Santiagu de Chile) i doplata za rani ulazak u sobu 03.10.2019. u hotelu u Buenos Airesu
razgledi gradova prema programu
ručak tijekom razgleda grada autobusom u Buenos Airesu
ručak i degustacija vina u Mendozi (Argentina)
ručak i degustacija vina tijekom ture u Vina del Mar i Valparaiso (Čile)
svi transferi i prijevozi prema programu
pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
pristojbe zračnih luka 2.800 kn – obavezna doplata
dodatne usluge i obroke koji nisu navedeni programom
napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD – obavezna doplata na licu mjesta pratitelju puta
paket putnog osiguranja (preporučujemo)
sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
večera i Tango show u Buenos Airesu 820 kn
cjelodnevni izlet na argentinski ranč uz ručak, vino, folklorni i tango show, te jahanje konja 990 kn
cjelodnevni izlet u Coloniu del Sacramento (Urugvaj) s ručkom 2.600 kn
cjelodnevni izlet u Montevideo (Urugvaj) s ručkom 3.400 kn


VAŽNE NAPOMENE
•    Kategorizacija hotela u Južnoj Americi odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
•    Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
•    Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR - HRK, na dan 20.02.2019. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% ili  promjene tečaja za više od 1,5%,  organizator putovanja zadržava pravo na promjenu cijene aranžmana, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
•    Ograničenje prtljage na letovima unutar Argentine iznosi 15 kg po osobi. Prekoračenje težine naplaćuje se cca 2,50 USD po kilogramu, na licu mjesta.
•    Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju Meridijan putovanja d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
•    Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.
•    Za ovo putovanja uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Croatia Osiguranje, Zagreb.
•    Opći uvjeti: Za ovo putovanja vrijede opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih paket aranžmana turističke agencije uz iznimku uvjeta otkazivanja putovanja navedenih pod točkom 12. koji nisu primjenjivi. Primjenjuju se slijedeći uvjeti:
Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:
•    za otkaz do 45 dana prije puta organizator naplaćuje 50% cijene aranžmana
•    za otkaz od 44 do 15 dana prije puta 80% cijene aranžmana
•    za otkaz od 14 do 7 dana prije puta odnosno za „no show“ ili za prekid putovanja koji je nastao do strane putnike, 100% cijene aranžmana

 

 

ID: MER
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA