Antička Grčka i rajske plaže Zakintosa

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ANTIČKA GRČKA I RAJSKE PLAŽE ZAKINTOSA - 7 dana zrakoplovom

TERMIN PUTOVANJA: 29.9.-5.10.2019. - garantirani polazak

VRIJEDNOST VIŠE: centralno pozicioniran hotel 3* u Ateni, hotel 4* u centru grada Zakintosa, uključen odlazak u najznačajnije grčko svetište Delfi te Argolidu, Mikenu, Epidaurus!

1. DAN: ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova Air Serbia na liniji JU231 u 10:05 sati, s međuslijetanjem u Beogradu. Dolazak u Atenu u 15:50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u popodnevnu šetnju glavnim grčkim gradom Atenom. Slobodno vrijeme, preporučamo kušanje čuvene musake, pite gyros ili souvlaki te isprobajte grčko tradicionalno piće – rakiju Uzo ili Metaxu. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama, na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koji garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (uz doplatu). Noćenje.

2. DAN: ATENA – DELFI – KYLLINI – ZAKINTOS
Ujutro nakon doručka odlazak do Delfa. Najznačajnije grčko svetište Delfi nastalo je na obroncima planine Parnassos i posvećeno je starogrčkom bogu sunca i umjetnosti Apolonu. Antički Grci vjerovali su da je tamo središte svijeta i dolazili su u Delfe po savjet proročici Pitiji, ali i na najstarije panhelenske igre, preteče Olimpijade. Nastavak puta prema luci Killini gdje se ukrcavamo na brod prema Zakintosu. Dolazak u Zakintos te transfer do hotela. Smještaj u sobe te slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

3. DAN: ZAKINTOS – SHIPWRECK'S BEACH (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Preporučujemo fakultativni izlet do jedne od najpoznatijih svjetskih plaža THE SHIPWRECK’S BEACH – NAVAGIO. Plaža je zaštitni znak otoka i često krasi naslovnice mnogih turističkih brošura i razglednica te jedna od najfotografiranijih plaža na svijetu. Povratak brodom i autobusom prema hotelu. Noćenje.


4. DAN: ZAKINTOS
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u prirodnim ljepotama Zakinthosa, kupanje, sunčanje i istraživanje otoka. Ukoliko možete izdvojiti par sati bez kupanja na plaži svakako razmislite o posjetu starim ruševinama venecijanskog dvorca smještenog u parku s borovom šumom, bizantskom muzeju ili Romskoj palači. Za ručak ili večeru svakako predlažemo da isprobate neko od tradicionalnih jela poput musake, svježe ribe, feta sira s domaćim maslinama, tyropitu (pitu sa sirom) ili spanakopitu (pitu s feta sirom i špinatom) uz neizostavni desert poput baklave ili galatoboureko (krem pita). Noćenje u hotelu.

5. DAN: ZAKINTOS – OTOK KORNJAČA MARATHONISI (FAKULTATIVNI IZLET)
Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje ili istraživanje gastronomije. Zakintos ima dugu gastronomsku tradiciju. Poznat je po uzgoju mnogih organskih proizvoda poput rajčica, slatkih dinja, grožđica koje su se prije 30-ak godina izvozile po cijelom svijetu i činile jedan od najvećih prihoda otoka. Nikako nemojte izostaviti degustaciju meda ili maslinovog ulja. Preporučujemo odlazak na izlet brodom oko otoka Marathonisi u kojem ćete vidjeti kornjače, špilje i mnoge skrovite uvale (uz doplatu). Noćenje.

6. DAN: ZAKINTOS – PELOPONEZ (ARGOLIDA) – MIKENA – ATENA
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela te transfer do luke od kuda brodom krećemo prema luci Killini od kuda autobusom nastavljamo put kroz živopisni krajolik Peloponeza do Argolide. Posjet Mikeni poznatoj po kiklopskim zidinama s Lavljim vratima i Atrejevom grobnicom. Nastavak puta i zaustavljanje kod Epidaurusa gdje ćemo posjetiti poznato starogrčko kazalište. Na povratku kratka stanka u Korintu kod poznatog Korintskog kanala uz slobodno vrijeme za fotografiranje. Povratak u Atenu. Prijava u hotel, noćenje.

7. DAN: ATENA – ZAGREB
Doručak. Nakon odjave iz hotela slijedi poludnevni razgled Atene autobusom i pješice: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896. godine – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Air Serbia na liniji JU513 u 15:35 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb u 19:40 sati.

**Program razgleda podložan je promjenama prema procjeni pratitelja putovanja u slučaju izvanrednih situacija ili rezervacija vremena pojedinih izleta i ulaznica.*

CIJENA ARANŽMANA:

Last minute cijena aranžmana po osobi:  4.590 kn

Redovna cijena aranžmana: 5.390 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
-prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb
-2 noćenja u hotelu 3* u Ateni u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
-4 noćenja u hotelu 4* na Zakintosu u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
-transfer od/do zračne luke u Ateni, transfer hotel/luka ukrcaja
-prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
-razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča
-razgled Peloponeza (tura Argolida) – Mikena te izlet Delfi uključeni u cijenu
-licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
-osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
-troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
-pristojbe zračnih luka i naknade za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.390 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
-ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
-fakultativne izlete
-obroke koji nisu uključeni u cijenu

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 300 kuna za treću osobu.
Informativna cijena fakultativnog programa:

-tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom: 35 Eur po osobi
-izlet brodom s kupanjem do jedne od najpoznatijih svjetskih plaža THE SHIPWRECK BEACH – NAVAGIO s uključenim ručkom u taverni i odlaskom do panoramske platforme za fotografiranje Shipwrecka te troškovima prijevoza autobusom – 40 Eur po osobi
-izlet brodom uz kupanje do otoka kornjači (Marathonisi) te troškovi prijevoza autobusom – 30 Eur po osobi.

Od 1. 1. 2018. u hotelima plaća se turistička taksa. Taksa će se plaćati direktno na recepciji, a točan iznos bit će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Za ovo putovanje dovoljna je osobna iskaznica.

Minimalni broj putnika: 20

 

ID: INT2022M
Trenutno nema dostupnih ponuda