Andaluzija 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ANDALUZIJA PUTOVANJE avionom 5 danaiz Zagreba 

SEVILLA - CÓRDOBA - GRANADA - MÁLAGA – RONDA 

IZVRSNI HOTELI NA CENTRALNIM LOKACIJAMA! UKLJUČENE ULAZNICE U SVE LOKALITETE KOJI SE POSJEĆUJU! 

Jedna od najosebujnijih europskih pokrajina, kojom su stoljećima vladali Mauri i ostavili neizbrisiv trag svoje kulture i civilizacije, utjelovljenje je našeg poimanja o svemu onome što Španjolska jest! Gradovi poput Seville, neponovljive i neodoljive prijestolnice ove pokrajine i njezine duše, Córdobe - daleke i same, bijelih dvorišta i veličanstvene džamije te Granade s čuvenom Alhambrom, samo su vrh užitka koji se osjeća na svakom koraku u boji, mirisu i okusu. Najpoznatiji Uskršnji tjedan je u Andaluziji: provedite nezaboravan Uskrs na mjestu gdje je doživljaj Uskrsa najautentičniji! „Andalucía sólo hay una“! 

Datum putovanja: 8.-12.4.2019. - garantirani polazak

1. dan: ZAGREB – SEVILLA - CÓRDOBA Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlines u podnevnim satima za Sevillu. Po dolasku u Sevillu i nakon preuzimanja prtljage ukrcaj u autobus, slijedi putovanje prema Córdobi, “dalekoj i samoj” kako ju je opjevao F. G. Lorca. Slavni grad u Europi srednjega vijeka, rodno mjesto glasovitog filozofa Seneke, nekadašnja je metropola kalifata na španjolskom tlu. Po dolasku smještaj u hotel u središtu grada, nadomak glasovite Mezquite. Noćenje. 

2. dan: CÓRDOBA - GRANADA Doručak. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ve svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Poslije doručka uputit ćemo se u razgledavanje povijesne jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: Židovska četvrt - Calleja de las flores - džamija/katedrala La Mezquita (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme za ručak. Poslije ručka u kasnijim podnevnim satima krećemo prema Granadi, uz Córdobu najvažnije središte tijekom razdoblja arapske vlasti. Oba grada je tada povezivala tzv. Ruta kalifata, a ona i danas postoji u obliku ceste N432 koja će nas provesti brežuljkastim, rijetko naseljenim područjem punim maslinika, tu se nalaze najveći maslinici Španjolske. Putem ćemo se zaustaviti na jednom od tipičnih imanja-gostionica gdje se mogu kušati i kupiti masline, ulje, pršut i drugi tipični regionalni proizvodi. Dolazak u Granadu i smještaj u hotel. Slobodna večer. Preporučujemo da zauzmete svoje mjesto na nekoj od ulica Granade i doživite prolazak jedne od najspektakularnijih uskršnjih procesija u Španjolskoj. Moguć odlazak s voditeljem putovanja na flamenco (doplata na licu mjesta). Noćenje. 

3. dan: GRANADA – MÁLAGA Doručak. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španjolske – pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirenejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih kraljeva. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre - najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače uz pratnju službenog vodiča (ulaznica uključena). Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Poslije razgleda slobodno vrijeme do kasnih poslijepodnevnih sati kad ćemo putovanje Andaluzijom nastavit putem prema Málagi. Panoramski razgled glavnog grada Coste del Sol, grada koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, ali nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. Málagi je udahnut novi život. Danas je to grad s najviše muzeja u Andaluziji, grad s odličnim restoranima, lijepim dućanima, plažama, itd. Poslije panoramskog razgleda smještaj u hotel u centru grada. Slobodna večer. Noćenje. 

4. dan: MÁLAGA – RONDA – SEVILLA Doručak. Polazak prema Sevilli. Putovanje nas vodi preko još jednog dragulja Andaluzije – jedinstvene Ronde! Rondu se isplati posjetiti već i zbog samog njezinog avanturističkog položaja: nalazi se na rubu visokog platoa kojeg klancem dubokim ponegdje i do 200 m dijeli rijeka Guadalevin. Gradom su bili fascinirani Ernest Hemingway i Rilke koji je napisao da je u Rondi našao svoj grad iz snova. U Rondi je svakako najslavnija njezina arena za borbu s bikovima, izgrađena 1785.g. koja se ubraja među najstarije u Španjolskoj, a grad na mapi koride ima vrlo važno mjesto jer je iz Ronde iniciran razvoj moderne španjolske borbe s bikovima (ulaznica uključena). Razgled stare jezgre uz lokalnog vodiča. Poslije razgleda kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema kraljici Andaluzije, prekrasnoj Sevilli. Po dolasku u Sevillu razgled jezgre grada uz lokalnog vodiča. Ući ćemo u katedralu, najveću gotičku crkvu na svijetu s poznatim zvonikom Giralda i posjetiti glasoviti Alcazar, velebnu i predivnu kraljevsku palaču (ulaznice uključene). Katedrala i Álcazar su dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Poslije razgleda smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje. 

5. dan: SEVILLA – ZAGREB SRETAN USKRS! Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i smještaj prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Odlazak autobusom do Parka Marije Lujze i Plaze España. Poslije šetnje parkom nastavit ćemo prema jednom od simbola grada, tornju Torre del Oro na rijeci Guadalquívir. Preporučujemo jednosatnu vožnju rijekom koja je doprinijela razvoju grada prije nekoliko stoljeća: naime, procvat Seville smješta se u vrijeme nakon otkrića Amerike kad je bila važna trgovačka riječna luka na rijeci kojom je dolazila vrijedna roba iz španjolskih prekomorskih kolonija... Slobodan dan za uživanje u čarobnoj Sevilli: ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti! Transfer iz grada u hotel u ranim večernjim satima po prtljagu te nastavak transfera prema zračnoj luci. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u kasnim večernjim satima. 

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: Redovna cijena: 6.980 kn 

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 990 kn uključene u cijenu) 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.290 kn 

Soba s pomoćnim ležajem za treću osobu ili dijete: NA UPIT! 

SMJEŠTAJ NA TURI: 

Cordoba: hotel Eurostars Maimonides 3***

Granada: hotel Macía Condor, 4**** 

Málaga: hotel Barcelo Málaga, 4**** 

Sevilla: hotel Exe Sevilla Macarena, 4**** 

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Sevilla-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Córdobi, 1 noćenje u Granadi, 1 noćenje u Málagi i 1 noćenje u Sevilli, prijevoz autobusom na turi, asistenciju službenih gradskih vodiča u Sevilli, Granadi, Rondi i Córdobi, ulaznice za Alhambru, Mezquitu, arenu u Rondi, katedralu i Álcazar u Sevilli, boravišne pristojbe, te troškove organizacije i prodaje 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi 

Napomene: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja.

KORISNE INFORMACIJE - ŠPANJOLSKA

Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km. 

Površina: 505.990 km² 

Broj stanovnika: 43,2 milijuna 

Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. 

Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu. 

Valuta: euro Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina. 

Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.

ANDALUZIJA: Andaluzija je pravo „srce“ Španjolske, gdje možete doživjeti izvorno iskustvo ove zemlje. Jer upravo su slike Andaluzije one koje nam prvo padnu na pamet kada pomislimo na Španjolsku. Andaluzija obiluje tradicionalnim borbama bikova, strastvenim udarcima potpetica o pod i kastanjeta u rukama vatrenih plesača flamenca, gitarama, promuklim zavijajućim glasom pjevača cante jondo, bajkovitim maurskim građevinama, maslinicima, uskim uličicama s bijelo i žuto oličenim pročeljima, popodnevnom siestom i bučnim i živopisnim noćnim zabavama. Andaluzijom je inspirirano i slikarstvo Murilla, Zurbarana i Velasqueza, poezija Lorce, Bizetova Carmen... Veseli duhom i gostoljubivi, Andalužani žive život neopterećeno, od sieste do fieste, uživajući u dobrim jelima i razgovoru uz tapase i čašu vina.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ID: A