Advent u Budimpešti 2 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ADVENT U BUDIMPEŠTI - 2 dana autobusom

18.12.-19.12.2021. GARANTIRANI POLAZAK

Vrijednost više: hotel Ibis Trg heroja 3* na najljepšem trgu Budimpešte!

 

1. dan    ZAGREB – BUDIMPEŠTA
Polazak autobusa u 06:00 sati iz Zagreba (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Polazak moguć  sa stajališta Ljubeščica na auto cesti za putnike s područja Varaždina i sa stajališta Petrol Sv. Križ kod Čakovca  uz obaveznu  najavu kod rezervacije putovanja. Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera   i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u gradsko središte prošetati ćemo  s pratiteljem putovanja od  impresivne Bazilike Sv.Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završiti ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći  bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjet adventskom sajmu ili kupovinu. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu. Uživati ćete u doživljaju prekrasno osvijetljene i ukrašene  mađarske prijestolnice s rijeke, uz obale Margaretinog otoka,ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada. Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan    BUDIMPEŠTA - ZAGREB 
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice približiti će Vam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom.... Po završetku razgleda slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima i odlazak iz Budimpešte. Mogućnost fakultativnog kasnijeg ručka u poznatoj Kukoricsa čardi, blizu obale Blatnog jezera. Povratak u Hrvatsku u večernjim satima.

LAST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 490 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije puta       
Minimalan broj putnika: 40
 

Cijena uključuje:
•    prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
•    jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Ibis Trg heroja 3*  u Budimpešti
•    turističkog pratitelja tijekom puta
•    razglede prema programu putovanja
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
•    moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 250 kn
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd. 
•    ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike 
•    ručak u Kukoricsa čardi na povratku – turistički menu od tri slijeda bez pića 16 EUR ( prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 prijavljenih osoba)
•    vožnju brodom po Dunavu 15 EUR (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 prijavljenih osoba)
•    putno osiguranje 

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda. 

Vaš hotel u Budimpešti: hotel Ibis Trg heroja 3* (Ibis Heroes Square). Hotel na najljepšem trgu Budimpešte na odličnom položaju. Hotel ima bar, a la carte restoran i nudi bogati doručak. Nasuprot hotela je poznati Trg heroja, Zoološki vrt udaljen je 5 minuta pješice od hotela, kao i najpoznatiji muzej Budimpešte nedavno obnovljeni Muzej lijepih umjetnosti. Položaj hotela omogućuje šetnju obližnjim velikim parkom s umjetnim jezercima, posjet termalnim kupeljima Szechenyi koje su u parku do hotela, kao i šetnju najljepšom i najotmjenijom avenijom Budimpešte Avenijom Andrassy koja je odmah do Trga heroja. U okolici hotela nekoliko je restorana, kao i stanica povijesne milenijske  linije podzemne željeznice. 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: valuta u Mađarsko je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

VAŽNO! COVID 19: Uredbom Vlade Mađarske od 23. lipnja 2021. ukinuta su sva ograničenja za ulazak u Mađarsku iz Republike Hrvatske, osim u slučajevima putovanja civilnim zrakoplovom. Za putnike koji dolaze iz Hrvatske kopnenim putem za ulazak u Mađarsku  nije potreban test niti COVID potvrda o cijepljenju ili preboljenju No prilikom povratka u Hrvatsku biti će potreban test ili COVID potvrda o cijepljenju ili preboljenju. Za putnike koji nemaju COVID dokument, takvi putnici na graničnom prijelazu na povratku biti će  zapisani za samoizolaciju, koju će moći ukinuti negativnim rezultatom testa i javljanjem rezultata testa nadležnoj instituciji. Molimo da provjerite pravila za putovanje u Mađarsku koja  možete naći i  na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija: http://www.mvp.hr  Od 20.11.2021. ponovno je obavezno nošenje zaštitne maske u svim trgovinama, trgovačkim centrima, muzejima, kazalištima, kinima i kao i do sada u javnom prijevozu. Ulaz na božićne sajmove kao i događaje na kojima sudjeluje veći broj ljudi moguć je isključivo uz predočenje potvrde o cijepljenju ili preboljenju. Obavijest prema stanju na dan 22.11.2021. koja može biti podložna promjeni.


Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

ID:INT2022BP
Trenutno nema dostupnih ponuda