Andaluzija-Portugal-Maroko-GibraltarAndaluzija-Portugal-Maroko-Gibraltar - slika 1
Andaluzija-Portugal-Maroko-Gibraltar - slika 2 Andaluzija-Portugal-Maroko-Gibraltar - slika 3 Andaluzija-Portugal-Maroko-Gibraltar - slika 4
Tip putovanja:
Europska putovanja avionom
Lisabon

Datum:
16.11.2018.

Broj dana:
8

Dodaci:

Cijena:
od 5.490 kn

ANDALUZIJA s PORTUGALOM, MAROKOM I GIBRALTAROM

 

EVORA - SEVILLA - CORDOBA - GRANADA – ALHAMBRA –  MALAGA – CADIZ - LISABON

 

 

Posjetite najjužnije dijelove Portugala i Španjolske gdje su zvuci fada i flamenca, maurskih osvajača i kršćanskih kraljeva oblikovali najšarmantnije arhitektonske forme u Europi. Posjetite Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka.

 

Garantirani polazak:  16.-23.11.2018.

 

1. dan:  Zagreb/Split/Dubrovnik - Lisabon - Evora

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 6:00 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlines u 7:50 sati, s dolaskom u Lisabon u 10:10 sati. (Mogućnost doplate za vezani let iz Splita i Dubrovnika). Odlazak autobusom do najpoznatije lisabonske četvrti Belem, odakle su slavni portugalski moreplovci polazili u misije otkrivanja novih kontinenata. Slijedi razgled: Torre de Belem, Spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima - počivalište slavnog Vasca da Game, trg  Praça do Império, Kulturni centar Belem. Kraće slobodno vrijeme u centru Lisabona za ručak. Odlazak autobusom do Evore, grada u portugalskoj regiji Alentejo, poznatog po gastronomskoj ponudi i nasadima hrasta plutnjaka. Večernja šetnja i razgled stare gradske jezgre: katedrala, crkva sv. Franje s kapelicom od kostiju, Dianin hram. Cijeli povijesni dio Evore se nalazi pod zaštitom UNESCA, kao grad muzej. Smještah u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje

 

2. dan:  Evora – Sevilla

Doručak. Vožnja autobusom do Seville. Po dolasku u Sevillu slijedi razgled grada autobusom i pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Placa de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. Smještaj u hotel. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje Seville uz mogućnost odlaska na flamenco show. 

 

3. dan: Sevilla - Cordoba – Granada

Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“. Nastavak vožnje do Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata  El Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nastavak vožnje do Granade. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

 

4. dan: Granada - Alhambra - Malaga – Algeciras

Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najočuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru. Slijedi nastavak razgleda Granade: Medresa, bazar, katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real, s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske. U poslijepodnevnim satima polazak prema Gibraltaru. Kraće zaustavljanje u Malagi, najvećoj andaluzijskoj luci i rodnom mjestu Pabla Picassa. Nastavak vožnje. Smještaj u hotel u okolici Gibraltara. Noćenje.

 

5. dan: Algeciras – fakultativni izlet brodom Tanger - Algeciras

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet brodom u Maroko (za izlet u Maroko potrebna je putovnica). Plovidba brzim brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled grada autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina, tržnica - souk. Slijedi ručak u tipičnom marokanskom restoranu, slikanje s devama kod pustinjskih dina i slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak brodom u večernjim satima. Noćenje.

 

6. dan: Algeciras – fakultativni izlet Gibraltar - Cadiz

Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2. Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, prekrasnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Smještaj u hotel u okolici Cadiza. Noćenje.

 

7. dan: Cadiz - Faro – Lisabon

Doručak. Vožnja autobusom do Faroa, najpoznatije portugalske turističke destinacije, s najtoplijim morem u Portugalu. Šetnja obalom Atlantskog oceana i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema  Lisabonu. Smještaj u hotel. Odlazak pješice i javnim prijevozom u večernju šetnju gradom: trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, trg Rossio,  četvrt Baixa - središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa slavolukom i spomenikom kralju Joseu I, Lisabonska katedrala. Predlažemo zajednički odlazak na večeru uz fado program. Noćenje.

 

8. dan: Lisabon - Zagreb/Split/Dubrovnik

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke u Lisabonu. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.

 

Datum putovanja

19.-26.10.2018.

16.-23.11.2018.

First minute

5.490 kn

Redovna cijena

-

5.690 kn

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn. 

 

Popust: odrasla osoba 5% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn

 

NAPOMENA: Za  državljane Republike Hrvatske viza za Maroko nije potrebna, ali je za putovanje potrebna putovnica, koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Za prijavu na putovanje potrebna ja kopija stranice putovnice sa osobnim podatcima.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji  Zagreb - Lisabon - Zagreb, pratitelja putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 7 noćenja s doručkom, sve prijevoze i transfere autobusom prema programu, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje, 

 

PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

    

Doplata za vezani let iz Splita i Dubrovnika: od 420 KN

 

Fakultativna ponuda izleta (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

-Sevilla - Real Alcazar €25 – ulaznica, lokalni vodič i slušalice 

-Granada - palača Alhamba i vrtovi Generalife €35 - ulaznica, slušalice i razgled u pratnji lokalnog vodiča 

-Gibraltar - vođeni razgled mini busom - vidikovac, rezervat majmuna, špilje sv. Mihovila €30

-Tanger - cjelodnevni izlet brodom s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom €80 (min. 15 putnika)

 

NAPOMENA: Za izlet u Maroko potrebna je putovnica. Putovnica mora važiti još minimalno 6 mjeseci od termina povratka. Za prijavu izleta potrebna ja kopija stranice putovnice sa osobnim podatcima.

 

Informativne cijene ulaznica:

-Evora: Kapela kostiju €4, katedrala €4,50

-Sevilla: katedrala €9   

-Cordoba: Mezquita €10

-Cadiz: katedrala €6, Torre Tavira €6

-Lisabon: Torre de Belem €7

 

Fakultativna ponuda večera (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

Večere:

-Sevilla: Flamenco show s večerom €65

-Lisabon: večera uz fado program €50 (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)

 

Obavezna doplata: napojnice za lokalne vodiče i vozače €10 po osobi (plaćanje na licu mjesta).

 

Vremenske zone: Portugal -1 sat, Španjolska +0

Napomena: Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

 

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d. broj police 11-7002470210. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 17.07.2018.

 

Org.put: INTEGRAL

Pošaljite upit


Preporučamo za Vas:

PADOVA - VERONA Izložba Paul Gauguin
Putovanje autobusom

PADOVA - VERONA Izložba Paul Gauguin

12.1.2019.
od 650 kn
Šri Lanka putovanje Garantirani popust
Putovanje avionom

Šri Lanka putovanje

5.1., 20.4.
od 9.190 kn
Milano - izložba Pablo Picasso Garantirani popust
Putovanje autobusom Last minute ponuda Last minute ponuda

Milano - izložba Pablo Picasso

5.1., 16.2.
690kn